Wat kan een Mala voor jou betekenen

Meditatie helpt je om binnen in jezelf meer rust te vinden en je beter af te stemmen op het centrum van je gevoel. Door je met je hart te verbinden kun je erachter komen wat jij, vanuit je hart, écht wilt in het leven. Een vraag die velen zichzelf stellen.

Een Mala kan je helpen bij het mediteren. Doordat je de Mala in je hand houdt en per mantra één kraaltje doorschuift, geeft zij je een tastbare focus.

Ook in je dagelijks leven, zomaar tussendoor als je spanning ervaart, kan het aanraken en doorschuiven van de Mala aan je hals een hulpmiddel zijn om je weer op je ademhaling te richten. Teruggaan naar je ademhaling wordt zo een heilzaam, zacht ontwaken dat je eindeloos kunt toepassen.

Zoals gezegd wint een Mala bij elke meditatieve rondgang aan energie. Deze energie blijft tijdens het dragen en het gebruik van een Mala bij je. Stel je eens voor wat een veelgebruikte Mala aan energie bij zich draagt!

Dit maakt een Mala ook tot een prachtig erfstuk. Toen mijn moeder overleed, erfde ik de ring die zij als jonge vrouw van haar moeder kreeg. Deze ring voelt heel fijn, want zij draagt de energie van mijn moeder. Zo is het ook met een Mala.
© Sarah&Hannah