Hoe ga ik te werk?

Elke Mala ontstaat vanuit mijn hart. Letterlijk, want ik werk vanuit het hart van de Mala, de Moederkraal, de cirkel rond. En figuurlijk, want mijn intentie komt direct uit mijn hart.

Het ontwerpen en maken van een Mala is een zuiver en sereen proces. Hierbij maak ik altijd gebruik van mijn klankschaal en van muziek. Bij het ontwerpen en knopen komt er diep van binnen een stroom creativiteit in mij vrij, van waaruit ik vervolgens werk.

De Mala’s van Sarah&Hannah zijn volledig handgemaakt en uniek; elke Mala is dus anders.

De Mala’s worden stuk voor stuk met de hand geknoopt. Dit zorgt ervoor dat de Mala wendbaar is en de kralen makkelijk door de vingers schuiven. Ook beschermt dit de kralen tegen beschadiging door intensief gebruik. Een bijkomend voordeel is dat als de Mala zou breken de kralen niet wegstuiteren.

Als de Mala voltooid is, maak ik er contact mee door haar op mijn hart te leggen. Vanuit deze verbinding wordt de naam van de Mala geboren.

Hiermee is de cirkel rond: het proces begon bij het hart en eindigt daar ook weer.
© Sarah&Hannah

neem contact met ons op