Je Lievelingssteen

Kindermala’s van Sarah&Hannah zijn handgeknoopt. Een kindermala bestaat uit tweeënzeventig kralen met kleine tussenkraaltjes. Tussenkraaltjes vormen de overgang naar de volgende meditatiekraal en worden niet door de vingers geschoven bij meditatie. Sarah&Hannah heeft ook kindermala’s van honderdenacht kralen. Deze zijn geknoopt en hebben geen tussenkraaltjes. Onze kindermala’s zijn een hulpmiddel voor kinderen om zich bij meditatie te richten op de ademhaling. Daarbij schuif je steeds een van de tweeënzeventig of honderdenacht kralen door je vingers. Tussenkraaltjes en knopen maken een Mala wendbaar en handzaam.

De sterling zilveren vlinder symboliseert de bevrijding van de ziel uit het aardse lichaam. Ze slaat haar vleugels uit om grenzeloos en zonder beperkingen naar grote hoogte te vliegen. En speelt en fladdert in het element lucht. Het uitslaan van de eigen vleugels stelt het kind in staat om in diepte te ervaren wat het betekent helemaal vrij en volkomen zichzelf te zijn. Een kindermala vergezeld het kind in het verdere leven, de pure energie uit de jonge jaren reis erin mee. Telkens opnieuw is de Mala een uitnodiging voor het kind om zich te realiseren dat het ten alle tijde kan “vlinderen”. Daarbij spelen leeftijd en omstandigheden geen rol. Daarnaast geeft een lievelingssteen een kind zelfvertrouwen. Voor een kind is een edelsteen prachtig om naar te kijken, haar vast te houden en te koesteren. Een persoonlijke schat!

Een lievelingssteen in je hand voelen en haar bij je dragen om er mooie herinneringen in te bewaren of haar je mooiste verhalen toevertrouwen.

Onze Kindermala’s zijn uitsluitend zelfstandig te gebruiken voor kinderen boven de zes jaar en ten alle tijden onder toezicht van een volwassene. Bij eventuele breuk kunnen kleine onderdelen vrij komen. De kindermala is niet bedoeld als speelgoed en kan ook niet als zodanig gebruikt worden.
© Sarah&Hannah

Bekijk de kindermala's Lees de minimeditatie van Tijn Touber